Değerli Katılımcılar,

Düzenleme Kurulu adına sizleri, 18-20 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul-Cevahir Hotel Asia’da düzenlen YABİTED IV. Bitkisel Yağ Kongresi’ne davet etmekten mutluluk duymaktayım.  Kongre kapsamında yağ ham maddelerinden rafine yağlara, sürülebilir yağlardan zeytinyağı ve atık değerlendirmeye kadar farklı konularda güncel gelişmeler ve araştırma sonuçları tartışılmıştırtır. Dünya nüfusunun hızlı artışı ve ekonomik gelişmişlikle birlikte, temel gıda maddelerimizden olan yağlara da talep artmaktadır.  Kalite bilincinin artması ve toplumu bilgilendirme çalışmalarının hız kazanması gibi etkenler ise, güvenli gıda tüketimini ön plana çıkarmaktadır. Bu alanlarda yaşanan gelişmeler, Dünyanın gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de konunun paydaşları tarafından dikkatle izlenmektedir.  Diğer taraftan, yağlar beslenme açısından en fazla sorgulanan gıda gruplarındandır. Fakat konunun uzmanı olmayan kişiler tarafından üretilen yanlış bilgilerin topluma çeşitli yollardan aktarılması, yağ-beslenme ilişkisinin topluma doğru iletilmesindeki en büyük engeldir.  Bitkisel yağlara tağşiş yapılması da tüm paydaşların birlikte çalışarak aşması gereken önemli problemlerden birisidir. Önceki kongrelerde olduğu gibi, Yağ Bilimi ve Teknolojisi Derneği (YABİTED)’nin bu kongredeki amacı da, akademisyen, sanayici ve kamu çalışanını bilimsel bir platformda bir araya getirerek, bitkisel yağlarla ilgili bilimsel ve teknik gelişmelerin yanı sıra, yasal düzenleme ve ticari boyutların masaya yatırılmasını sağlamaktır.
Kongre başlamadan önce (17-18 Nisan 2019) Filtration & Membrane World LLC tarafından düzenlenecek olan kursta, dünyanın önde gelen uzmanlarından hem sanayici hem de akademisyenlere yönelik bilimsel ve teknik sunumlar yapılacaktır. İkinci günün devamı ile üçüncü günde ise kongrenin teknik programı gerçekleştirilecektir. Kongre, dördüncü gün için planlanan sosyal programla sona erecektir.  İki yılda bir YABİTED tarafından düzenlenen Bitkisel Yağ Kongresinde katılımcılar, bir taraftan sahip oldukları bilgi, bulgu ve tecrübeleri paylaşma, diğer taraftan konunun paydaşlarıyla tanışma ve işbirliği imkanlarını artırma fırsatları bulabilmektedir. Böylece, araştırmacılar arasındaki iletişimin artması ve sanayi-üniversite işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunulmaktadır. Önceki kongrelerde olduğu gibi, IV. Bitkisel Yağ Kongresinin de başarıya ulaşması sizlerin katılım ve destekleriyle mümkün olmuştur. Kongremizde sizleri de aramızda görmek, katılım ve desteğiniz için teşekkür ederim.

Saygılarımla,
Prof. Dr. Aziz Tekin

DÜZENLEME KURULU BAŞKANI
Aziz TEKİN (Ankara Üniversitesi)

KONGRE SEKRETERYASI
Aslı YORULMAZ (Adnan Menderes Üniversitesi)
Hakan ERİNÇ (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi)

ÜYELER (Alfabetik Sıra İle)
Abidin TATLI (Olivasa Gıda)
Beraat ÖZÇELİK (İstanbul Teknik Üniversitesi)
Metin YURDAGÜL (MÜMSAD)
Murat TAŞAN (Namık Kemal Üniversitesi)
Selma TÜRKAY (İstanbul Teknik Üniversitesi)
Suat SÖBÜÇOVALI (Sunar Grup)

Kongre Konuları

  • Dünya’da ve Türkiye’de Yağ Sanayi
  • Yağ Ham maddeleri
  • Yağ Kimyası
  • Yağ Üretim Teknolojileri
  • Yağ Rafinasyon Teknolojileri
  • Yağ Modifikasyon Teknolojileri
  • Sürülebilir Yağlar – Margarin
  • Zeytinyağı
  • Oksidasyon ve Kızartma
  • Yağ Biyoaktif Bileşenleri
  • Atık ve Yan Ürün Değerlendirme
  • Kalite Kontrol ve Yasal Düzenlemeler

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın