OLIVE ISTANBUL IOC & IOOC
Kalite Yarışması Ödül Töreni

May 20th, 2023

Bu yıl II. si düzenlenen Zeytinyağı Akademisinin organize ettiği ve Türkiye’de bir ilk olan Uluslararası Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Kalite Yarışması ödül töreninde dünyadaki sektör bileşenleri coşkulu bir törende bir araya geldiler. 11 ülkeden; sofralık zeytin grubunda 78, natürel sızma zeytinyağı grubunda ise 237 örnek olmak üzere Toplam 315 örnek yarışmamıza katılmıştır. Değerlendirme sonucunda sofralık zeytin grubunda 39, Natürel Sızma Zeytinyağı Grubunda ise 120 örnek olmak üzere Toplam 159 örnek 169 farklı ödüle layık görülmüştür.
Zeytinyağı Akademisinin, dünyadaki sofralık zeytin ve zeytinyağına hak ettiği değeri vermek amacıyla organizasyonunu üstlendiği ve Türkiye’de ilk sofralık zeytin kalite ödüllerinin verileceği II. Uluslararası Sofralık Zeytin ve Natürel Sızma Zeytinyağı kalite yarışması 20 Mayıs 2023 tarihinde şehirlerin şehri İstanbul’da, III. Peynir ve Zeytin fuarının organize edildiği Yenikapı / İSTANBUL’da yapılmıştır.
Ödül Töreninde, davetlilerin katılımı ile 14.00– 14.30 arasında açış konuşmaları başlatıldı.
Açış konuşmasını sırası ile Olive Istanbul IOC &IOOC Düzenleme Kurulu Başkanı Abidin TATLI yaptı. Ardından sırasıyla Cezayir İstanbul Başkonsolusu Sayın Mohammed MERAIMI, Zeytindostu Derneği E. Başkanı Sayın Mustafa ALHAT, Olive Istanbul IOOC Düzenleme Kurulu Üyesi. Doç Dr. Sayın Kauther Ben Hassine ve Olive Istanbul IOOC Düzenleme Kurulu Üyesi Sayın Prof. Dr. Renan TUNALIOĞLU; Olive Istanbul Natürel Sızma Zeytinyağı Jüri Başkanı Sayın Dr. Kader ÇETİN, Olive Istanbul Sofralık Zeytin Jüri Başkanı Sayın Dr. Şahnur IRMAK konuşmalarını yaptılar. Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.
Ödül töreninde Cezayir İstanbul Başkonsolusu Sayın Mohammed MERAIMI yaptığı konuşmanın ardından Katılımı Belgeleri ile Best of Istanbul Sofralık Zeytin ve Natürel Sızma Zeytinyağı kategorilerinde ödülleri takdim etmiştir.

OLIVE ISTANBUL IOC & IOOC
Quality Competitions Award Ceremony
May 20th, 2023

In the award ceremony of the 2nd International Table Olives and Olive Oil Quality Competition this year, which was organized by the Olive Oil Academy for the second time, the first and unique of its kind in Turkey, the sector components of the world came together in an enthusiastic ceremony. A total of 315 samples from 11 countries, including 78 samples in the table olives group and 237 samples in the extra virgin olive oil group, participated in our competition. As a result of the evaluation, a total of 159 samples, 39 in the table olive group and 120 in the extra virgin olive oil group were deemed worthy of 169 different awards.
The 2nd International Table Olives and Extra Virgin Olive Oil Quality Competition, the one and only competition where the table olives are awarded in Turkey, organized by the Olive Oil Academy to give the world’s table olives and olive oil the value they deserve was held on 20 May 2023 in Istanbul the city of cities, in Yenikapı / ISTANBUL, where the 3rd Cheese and Olive Fair held.
At the Award Ceremony, the opening speeches were started between 14.00 – 14.30 with the participation of the guests.
The opening speech was made by Abidin TATLI – Chairman of Olive Istanbul IOC & IOOC Organising Committee. Afterward, Mr. Mohammed MERAIMI – Consul General of Algeria in Istanbul, Mr. Mustafa ALHAT – E. President of the Zeytindostu Association, Mr. Kauther Bennett – Member of the Olive Istanbul IOOC Organising Committee. Assoc. Prof. Dr. Kauther Ben Hassine, Olive Istanbul IOOC Organising Committee Member Prof. Dr. Renan TUNALIOĞLU, Olive Istanbul Extra Virgin Olive Oil Jury President Dr. Kader ÇETİN and Olive Istanbul Table Olive Jury President Dr. Şahnur IRMAK made their speeches as well. Following the speeches, the award ceremony started.
During the award ceremony, Mr Mohammed MERAIMI – Consul General of Algeria in Istanbul made a speech and presented the Certificates of Participation and the awards in the Best of Istanbul Table Olives and Extra Virgin Olive Oil categories.

2. OLIVE ISTANBUL IOOC 2023
Zeytinin ve zeytinyağının kalite yolculuğu; zeytinin yetiştiği coğrafyadaki özelliklerinden başlayarak tarımsal faaliyetleri, hasadı, işlenmesi, depolanması ve nakliyesine kadar geçen süre zarfında yaşananların bir göstergesidir. Kaliteye; sevgi, bilgi, sabır ve çalışmayla ulaşılır ve bu nedenle kalite çok özeldir.

Amacı zeytincilik sektörünün tüm ana ve yan bileşenleriyle birlikte ve hızla büyümesini sağlayacak düşünsel ve eylemsel altyapının kurulmasına öncülük etmek olan Zeytinyağı Akademisinin organize ettiği Uluslararası Zeytinyağı Kalite Yarışması’yla, ülkemizde zeytinin ve zeytinyağının hak ettiği değere; sevgi, bilim ve emeğin karşılığı olan “kalite” ile kısa zamanda ulaşmasına katkı sağladığımız kanaatindeyiz. Pek çok ülkenin katılımıyla 237 yarışma numunesi, uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilmiştir. OLIVE ISTANBUL IOOC 2023, II. Uluslararası Natürel Sızma ve Kalite Yarışması sonuçlarına göre, Best of Olive İstanbul Ödülünü “OLEAL” markasıyla Cezayir almıştır. Best of Country Ödülüne 5 ülke almaya hak kazanmıştır. Yarışma sonucunda 6 Platin, 55 Altın, 27 Gümüş, 32 Bronz Madalya, 120 örnek 126 ödül ile sahipleriyle buluşturulmuştur. 

2nd OLIVE ISTANBUL IOOC 2023
The quality journey of table olives and olive oil is a sign of what has been experienced during the period starting from the characteristics of the olive in the geography where it grows to its agricultural activities, harvesting, processing, storage, and transport. Quality is achieved through love, knowledge, patience, and hard work and therefore quality is incredibly special.

With the International Olive Oil Quality Competition organized by the Olive Oil Academy, aiming to lead the establishment of the intellectual and operational infrastructure that will ensure the rapid growth of the olive sector together with all its main and sub-components, we believe that we have contributed to the table olives and olive oil in our country to reach the value it deserves in a short time with “quality”, which is the equivalent of love, science, and labour.
With the participation of many countries, 237 competition samples were evaluated by expert jury members. According to the results of OLIVE ISTANBUL IOOC 2023 – 2nd. International Extra Virgin and Quality Competition, Algeria received the Best of Olive Istanbul Award with the “OLEAL” brand. 5 countries were entitled to receive the Best of Country Award. As a result of the competition, 6 Platinum, 55 Gold, 27 Silver, and 32 Bronze Medals; 120 samples were presented with 126 awards

2. OLIVE ISTANBUL IOC 2023
Zeytinin ve zeytinyağının kalite yolculuğu; zeytinin yetiştiği coğrafyadaki özelliklerinden başlayarak tarımsal faaliyetleri, hasadı, işlenmesi, depolanması ve nakliyesine kadar geçen süre zarfında yaşananların bir göstergesidir. Kaliteye; sevgi, bilgi, sabır ve çalışmayla ulaşılır ve bu nedenle kalite çok özeldir.

Amacı zeytincilik sektörünün tüm ana ve yan kollarıyla birlikte ve hızla büyümesini sağlayacak düşünsel ve eylemsel altyapının kurulmasına öncülük etmek olan Zeytinyağı Akademisinin organize ettiği ve Türkiye’de bir ilk olan Uluslararası Sofralık Zeytin Kalite Yarışması’yla, ülkemizde zeytinin ve zeytinyağının hak ettiği değere; sevgi, bilim ve emeğin karşılığı olan “kalite” ile kısa zamanda ulaşmasına katkı sağladığımız kanaatindeyiz.
OLIVE ISTANBUL 2. Uluslararası Sofralık Zeytin ve Kalite Yarışması sonuçları açıklanmıştır.
Yarışmamıza birçok ülkeden 78 örnek katılımı gerçekleşen yarışmada, Best of Olive İstanbul Ödülünü (yarışmanın en iyisi) Zeytincilik A.Ş. ZER markası ile aldı. Best of Category Ödülünü 3 marka almaya hak kazandı. Yarışma sonucunda 6 Platin, 14 Altın, 11 Gümüş, 8 Bronz Madalya, 39 örnek 43 ödül ilgili markalara verildi.

2nd OLIVE ISTANBUL IOC
The quality journey of table olives and olive oil is a sign of what has been experienced during the period starting from the characteristics of the olive in the geography where it grows to its agricultural activities, harvesting, processing, storage, and transport. Quality is achieved through love, knowledge, patience, and hard work and therefore quality is incredibly special.

With the International Olive Oil Quality Competition organized by the Olive Oil Academy, aiming to lead the establishment of the intellectual and operational infrastructure that will ensure the rapid growth of the olive sector together with all its main and sub-components, we believe that we have contributed to the table olives and olive oil in our country to reach the value it deserves in a short time with “quality”, which is the equivalent of love, science, and labour.
OLIVE ISTANBUL 2nd International Table Olive and Quality Competition results have been announced.
In the competition where 78 samples from many countries participated in our competition, Zer Zeytincilik A.Ş. received the Best of Olive Istanbul Award (the best of the competition) with the ZER brand. 3 brands were entitled to receive the Best of Category Award. As a result of the competition, 6 Platinum, 14 Gold, 11 Silver, 8 Bronze Medals, 39 samples, and 43 awards were given to the relevant brands.

2024’de buluşmak üzere.
Saygılarımla,
Abidin TATLI
Sofralık Zeytin, Natürel Sızma Zeytinyağı IOOC, Organizasyon Komitesi Başkanı

See you in 2024.
Sincerely,
Abidin TATLI
Olive Oil IOOC – Organizing Committee Chairman

Olive istanbul_Ödül Töreni Davetiye_2023

 

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın