2023 Yılının ilk adımını attık
Zeytinyağı Akademisi, zeytinyağında kalite bilinci ve farkındalığı arttırmayı hedeflediği eğitimlerinin 2023 İlk Adımını, 28 Ocak 2023 tarihinde İstanbul’da düzenlediği Natürel Zeytinyağı Duyusal Analiz Eğitimi ile attı.
Sektörün tüm kesimlerini birleştirmek, sorunlara ortak akılla çözüm üretmek ve bu sayede ülkemiz zeytinciliğini, zeytinyağı üretimini ve kalitesini geliştirmek için çıktığımız yolda, yoğun ilgi gören ilk eğitimimizi başarıyla tamamladık. Bütün katılımcılarımıza teşekkür ederiz.
Yeni eğitimlerde buluşmak umudu ile.
İLK ADIM 2023 / I. EĞİTİM PROGRAMI
Eğitim Adresi : Zeytinyağı Akademisi Toplantı Salonu
Taksim Petek Rezidans, İnönü Mah. Elmadağ Cad. No: 44-50 D:9-19;
34.373, Şişli, İstanbul – TÜRKİYE
Mobil : +90 533 456 63 60
Tel-Faks : +90 212 909 09 46
09.00 – 09.30 Kayıt ve Açılış
09.30 – 10.00 Zeytin Yetiştiriciliği Prof. Dr. Rafet ASLANTAŞ
10.00 – 11.00 Zeytinyağının Üretim Prosesi Doç. Dr. Dilşat B. KONUŞKAN
11.00 – 11.15 Ara
11.15 – 12.00 Z. Depolanması ve Ambalajlanması Abidin TATLI
12.00 – 12.30 Zeytinyağında Duyusal Analiz Kriterleri Dr. Kader ÇETİN
12.30 – 13.30 Öğle Arası İkramımızdır
13.30 – 15.00 Zeytinyağı Duyusal Analizi Dr. Kader ÇETİN
15.15 – 15.30 Ara
15.30 – 17.00 Zeytinyağı Duyusal Analizi Dr. Kader ÇETİN
17.30 – 18.00 Sertifika Töreni ve Kapanış
NATÜREL ZEYTİNYAĞI DUYUSAL ANALİZ EĞİTİMİ
İLK ADIM EĞİTİM MODÜLÜ
EĞİTİMİN AMACI
- Zeytin yetiştiriciliğine karar verilmesinden mutfağa kadar geçen süreçte, zeytinyağı kalitesini etkileyen birçok faktör vardır.
- Bahçe tesisi, çeşit seçimi, sulama, budama, gübreleme; hastalık ve zararlılarla mücadele, yabancı ot kontrolü;hasat yöntemi, işleme, depolama ve ambalajlama aşamaları zeytinyağı kalitesini direkt olarak etkileyen etmenler arasında yer alır.
- Zeytinyağında üretim hatalarından dolayı oluşan kusurlar, zeytinyağının sınıflandırılmasında, ticaretinde ve tüketiminde önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle, natürel zeytinyağlarında uygulanan duyusal analiz yöntemine dair temel bilgilerin, zeytinyağı pazarlaması ile uğraşan kişilerle eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılarak paylaşılması hedeflenmektedir.
EĞİTİMİN HEDEFLERİ
- Natürel zeytinyağlarında duyusal analiz yöntemine ilişkin temel bilgilerin paylaşılması,
- Hedef kitleye kaliteli natürel zeytinyağlarının tanıtılması,
- Natürel Zeytinyağı Duyusal Analiz Yöntemi ile natürel zeytinyağlarında kusurların ve pozitif özelliklerin belirlenmesi.
VERİLECEK BELGE
- Katılım Belgesi
EĞİTİM PROGRAMI
KONU BAŞLIKLARI
- Zeytin Yetiştiriciliği, Zeytin ve Zeytinyağı Kalitesine Etkisi(½ saat). (Zeytinyağı kalitesini etkileyen faktörlerden sulama, budama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele ile hasat yöntemi konuları işlenecektir.)
- Zeytinde Yetiştiricilik
- Zeytinde Sulama
- Zeytinde Gübreleme
- Zeytinde Zirai Mücadele
- Zeytinde Hasat
- Zeytinyağı Üretimi ve Aşamaları, Zeytinyağının Tanımı ve Sınıflandırılması(½– 1 saat). (Zeytinyağı kalitesini etkileyen faktörlerden zeytinin yağa işlenmesi, muhafaza ve ambalajlama aşamaları konuları işlenecektir.)
- Zeytinyağının Üretim Aşamaları
- Zeytinyağını Tanımlama
- Zeytinyağının Sınıflandırılması
- Zeytinyağının Depolanması ve Ambalajı(½-1 saat). (Zeytinyağının muhafaza ve ambalajlama aşamaları konuları işlenecektir.)
- Zeytinyağının Depolanması
- Zeytinyağının Ambalajlanması
- Natürel ZeytinyağıDuyusal Analiz Metodu (2- 3 saat).
- Pozitif Özelliklerin Tanıtılması
- Kusurların Tanıtılması
- Natürel Zeytinyağı Duyusal Analiz Metodolojisi
- Natürel Zeytinyağı Tadımı
- Sertifika Töreni ve Kapanış
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!