Zeytinyağı sektörünün nabzı Zeytinyağı Akademisiyle tutulacak.

Zeytin ve zeytinyağı sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirerek sektörel sorunlara ortak akılla çözüm üretmek ve Türkiye’nin bu alandaki gelişimine ve rekabetçiliğine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Zeytinyağı Akademisi faaliyetine Eylül ayında başlamaya hazırlanıyor.
Zeytinyağı Tadım Eğitmeni Abidin Tatlı’nın kurucusu olduğu Zeytinyağı Akademisi, alanında uzman bilim insanlarıyla birlikte eğitim, yarışma ve toplantı gibi çeşitli organizasyonlar gerçekleştirecek. Akademi bünyesinde düzenlenecek bu eğitim ve organizasyonlarla zeytin ve zeytinyağı sektörüne yönelik ulusal ve uluslararası farkındalığın arttırılması planlanıyor.
Çeşitli organizasyonlarla çok sayıda akademisyeni katılımcılarla buluşturmaya hazırlanan İstanbul merkezli kuruluş, kamu ve özel sektör arasında sağlıklı bir iletişim kurmayı da amaçlıyor.
Zeytinyağı Akademisi’nin eylem planları arasında kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasında ortak akıl ve ortak bir adres yaratarak ülke zeytinciliğinin ve yapısal gücün geliştirilmesine, ürünün tanıtımına ve markalaşmanın teşvik edilmesine; zeytin ve zeytinyağı üretimi, tüketimi ve ticaretinin geliştirilmesine, üretimin kayıt altına alınmasına; üretici, sanayici, iç ve dış pazar entegrasyonunun sağlanmasına; Avrupa Birliği Zeytin ve Zeytinyağı Ortak Piyasa Düzenine uyumun gerçekleştirilmesine, sektörle ilgili piyasa koşulları ve uluslararası gelişmeler ışığında planlar oluşturarak dünya ile rekabetin arttırılmasına ve bu ürünlerdeki sorunları Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulu’na raporlar halinde iletmek suretiyle acilen çözüme kavuşturulmasına yönelik raporları hazırlamak da bulunuyor.

Dört ayda bir olmak üzere yılda üç sayı olarak yayımlanacak Zeytine Dair isimli bir sektörel dergi de çıkaracak olan Zeytinyağı Akademisi, çalışmalarına bu yılın Eylül ayında başlayacak.
Zeytinyağı Akademisi’nin kurucusu Abidin Tatlı, çalışmalarına ve Akademi’nin hedeflerine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

page1image16923264

“Zeytinyağı Akademisi ülkemizin seçkin öğretim üyeleri, uluslararası zeytin ve zeytinyağı sektöründe ülkelerini en üst düzeyde temsil eden uzmanlar, alanlarında başarılı çalışmaların altına imza atmış değerli hizmetlerini esirgemeyen kamu ve özel sektör çalışanları ile; toplamda yüz civarında akademisyen, uluslararası uzman, sektör çalışanı ve bileşenleri ile hizmet vermeyi hedeflemektedir. Zeytinyağı Akademisi olarak yapacağımız faaliyet ve etkinlikleri şöyle sıralamak mümkün:

Rutinde yılda 7 defa Sofralık Zeytin Duyusal Analiz Eğitimi, yılda 19 Natürel Zeytinyağı Duyusal Analiz Eğitimi planımız var.
Yine yılda 5 kez Zeytin ve Zeytinyağı Üretim Teknolojileri Eğitimi, 3 kez de Zeytin Yetiştiriciliği Üretici Eğitimi yapacağız. Bunun yanı sıra yılda 2 defa da zeytinyağı Sabun Üretimi Eğitimini vereceğiz. Tabi turizm göz ardı edilemez. Yılda 4 defa Gastronomi ve Turizm Eğitimi Turlarımız olacak. Sektörün nabzını tutan, yetkinliği ve etkinliği hem ulusal düzeyde hem de uluslararası kabul görmüş uzmanlarımızla yılda 26 Sektörel ve Bilimsel Panel yapacağız. Kadromuza olan güvenimizle ve sektörün haber ve sorunlarına olan yakınlığımızla her yıl dört ayda bir yılda üç sayı çıkarılmak üzere Zeytinyağı Akademisi Zeytine Dair Dergi adlı dergimiz de yayın hayatında olacak. Zeytin ve zeytinyağının tatlı heyecanı olan Uluslararası Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nı da 2022 yılından itibare yılda bir defa yapmayı öngörüyoruz.
Bütün bunları, 2 Yılda Bir yapacağımız Uluslararası Kongre ile taçlandıracağız.
Sonuç olarak yılda 4o’sı eğitim 26’sı panel, 3 sayı dergi ve 1 uluslararası yarışma ile toplamda 70 etkinlik yapılacağız.
Sizinle her etkinlikte olmak bize güç verecektir.“

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın