22 Nisan’da geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden zeytincilik sektörünün duayen isimlerinden Hasan Köşklü Memleketi Aydın’da anısına düzenlenen ‘Ortak Akıl ve Güç Birliği Toplantısı’nda anıldı. Zeytindostu Derneği’nin düzenlediği toplantıda pek sorun  ve talep masaya yatırılırken son dönemin yükselen talebi zeytine prim konusu da yeniden yüksek sesle gündeme getirildi.

15. Ortak Akıl ve Güçbirliği Toplantısının bir vefa örneği olarak da dikkat çekti. Köşklü’nün anıldığı toplantıda ayrıca sektöre emeği geçen pek çok isim de bir araya gelmiş oldu. Zeytindostu Derneği ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği geçmiş dönem başkanları da toplantıda sektör temsilcilerini yalnız bırakmadılar. Toplantıyı Zeytindostu Derneği eski Başkanı Abidin Tatlı ile Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu birlikte yönettiler.

Aydın Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda düzenlenen 15. Ortak Akıl ve Güçbirliği Toplantısı Hasan Köşklü anısına gerçekleştirildi. Zeytindostu Derneği’nin organize ettiği, Aydın Ticaret Borsası ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin işbirliğinde, Polat Makine, Akhisar Ticaret Borsası ve Armin Çevre sponsorluğunda düzenlenen 15. Ortak Akıl ve Güçbirliği Toplantısı’na Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Zeytindostu Derneği Başkanı Murat Çetin, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Geçmiş Dönem Başkanı Ali Nedim Güreli, Zeytindostu Derneği geçmiş dönem başkanları Abidin Tatlı ve Mustafa Alhat ile Hasan Köşklü dostları katıldı.

BAŞKAN ÇETİN: DAHA ANLAMLI

Zeytindostu Derneği Başkanı Murat Çetin, 15. Ortak Akıl ve Güçbirliği Toplantısı’nın diğer 14 ortak akıl toplantısından daha farklı bir anlam taşıdığını dile getirdi. Murat Çetin konuşmasında şunları söyledi;

“Bu toplantımız manevi yönü daha ağır basan bir toplantı. Derneğimizin kurucularından, Ortak akıl toplantılarının fikir babası ve moderatörü, herkes tarafından sevilen ve herkesin takdirini kazanmış örnek bir insan, bilgisiyle, duruşuyla tam bir beyefendi, Aydın’ın efelerinden ‘Tekeli İsmail Efenin’ torunu, şahsım adına tanımaktan onur duyduğum 5 an önce elim bir trafik kazası sonucu aramızdan zamansız ayrılan hepimizin ağabeyi Hasan Köşklü’yü tüm Zeytindostu camiası adına bir kez daha hasretle, rahmetle ve minnetle anıyorum

EZZİB BAŞKANI ZEYTİNE PRİM İSTEDİ

15. Ortak Akıl ve Güçbirliği Toplantısı’nda konuşan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Davut Er, Hasan Köşklü’yü andıktan sonra zeytine prim talebini dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi;

Sofralık zeytine 0,50 TL, zeytinyağına ise 2.5 TL düzeyinde destek sağlanması gerektiğini düşünmekteyiz. Sofralık zeytine prim desteği sağlandığı takdirde, üretilen miktarın tamamı kayıt altına alınabilecektir. Yaşlı ağaçların budama yöntemi ile gençleştirilmesi ve mümkün olan yerlerde sulama, gübreleme gibi verimi arttırma amaçlı projeler hazırlanıp, hayata geçirilmelidir. İspanya 330 milyon ağaçla 1 milyon 500 bin ton yağ üretirken, biz 170 bin ağaçla 200 bin ton zeytinyağı üretiyoruz. Verimliliğimizi arttırmalıyız.

VALİ KÖŞGER: AYDIN BİR MERKEZ

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın’ın zeytin ve zeytinyağı üretiminde Türkiye’de lider ülke olduğunu, organik zeytin ve zeytinyağı üretiminde de önemli merkezlerden biri olduklarını, zeytin ve zeytinyağının hak ettiği değere ulaşması için çalışma yapacaklarını, sağlıklı nesiller için gıdanın stratejik öneme sahip olduğunu dile getirdi.

ADNAN BOSNALI’DAN ANMA

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, zeytincilik sektörünün sevilen ismi merhum Hasan Köşklü anısına düzenlenen Ortak Akıl Toplantısına evsahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

ALHAT DA “ZEYTİNE PRİM” DEDİ

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat ise, tane zeytine prim talebinde belli noktaya gelindiğini, kısa sürede sonuca ulaşmayı beklediklerini kaydetti.

AK PARTİLİ ERDEM: 2 MİLYON DELİCE AŞILANDI

Hükümet olarak zeytin ağacı dikme ve yetiştirme konusunda ciddi teşvikler verdiklerini ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de 2015 yılından bu yana Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaklaşık 2 milyon delice zeytin ağacının aşılamasının yapıldığını söyledi.

Hasan Köşklü’nün ağabeyi Nuri Köşklü da Köşklü ailesi adına organizasyon için teşekkür etti.Etkinlik kapsamında zeytinyağı tadımı da yapıldı.

Soldan: Zeytindostu Derneği geçmiş dönem başkanları Abidin Tatlı, Mustafa Alhat ile Zeytindostu Derneği Başkanı Murat Çetin…

Abidin Tatlı Plaketini Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği geçmiş dönem başkanlarından sektörün tanınan sanayicilerinden Ali Nedim Güreli’nin  elinden aldı.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın